Flashback

Pri podoživljanju situacij ali travm se lahko različno intenzivno posvečamo notranjim dražljajem in na ta način seveda, zaradi pretekle izkušnje začnemo sedanjo izkušnjo gledati in videti svet okoli sebe in interpretirati z vsemi miselnimi procesi, ki sledijo, na osnovi teh notranjih senzacij, ki pa so se zgodile in doživljale v preteklosti.

Pri podoživljanju situacij ali travm se lahko različno intenzivno posvečamo notranjim dražljajem in na ta način seveda, zaradi pretekle izkušnje začnemo sedanjo izkušnjo gledati in videti svet okoli sebe in interpretirati z vsemi miselnimi procesi, ki sledijo, na osnovi teh notranjih senzacij, ki pa so se zgodile in doživljale v preteklosti. Zgubi se razločevanje kaj se v naši notranjosti dogaja in kaj zunaj nas, tako da današnjo situacijo ali dogodek interpretiramo in doživljamo s stališča preteklosti. Vabljeni na raziskovanje naše preteklosti, ki vpliva na naše doživljanje v sedanjosti. Svojo ujeto energijo doživljanja v preteklosti osvobodimo in jo pridobimo za tukaj in sedaj.

Deli članek:

Ostali zapisi

Naša MOČ in pozornost

Predstavljajte si, da odprete vrata neprijetnim doživljanjem v vašem telesu, mislih in čustvih, jih samo ZAČUTITE in JIM DOVOLITE. da gredo, SPUSTITE JIH v kolikor jin ne želite več zadrževati v vašem prostoru, v vašem telesu ali v čustvenem doživljanju. Ste pripravljeni prevzeti krmilo dosedanjega avtopilota preteklosti in usmerjati moč v vašo želeno smer?

Hranjenje

Hrana v simboličnem pomenu pomeni čutenja. Pri hranjenju imamo tudi motnje hranjenja. Nekatere osebe so »bašejo« s hrano, da bi otopile občutke bolečine, strahu ali čustvene lakote.

Kontaktiraj me