Prevara

Bistvo prevare ni spolnost ampak iskanje povezanosti. Paradoksalno je, da partnerja ne zmoreta povezanosti ustvariti tam, kjer naj bi jo: doma, v primarnem odnosu.

Bistvo prevare ni spolnost ampak iskanje povezanosti. Paradoksalno je, da partnerja ne zmoreta povezanosti ustvariti tam, kjer naj bi jo: doma, v primarnem odnosu. Strah je prvi sovražnik povezovanja. Ko mi »prideš preblizu«, te odrinem. Zato si velja zapomniti, da je v ozadju te dinamike nezavedno psihično organizacijsko pravilo: kdor je blizu, je nevaren. To pravilo se vzpostavi pri ljudeh, ki so primarne odnose s starši ali skrbniki doživljali kot čustveno nevarne; bodisi da so jih čustveno in fizično preobremenili, bodisi da so jih na enem ali obeh področjih zanemarjali. Posledica obojega je temeljno nezaupanje, da nekdo, ki je blizu tej osebi, ne samo, da je ne začuti in ne poskrbi zanjo, temveč jo lahko tudi globoko rani. Zato oseba pogosto iz njej nepojasnjenih razlogov vzpostavi distancirane in kontrolirane intimne odnose, bližnje osebe bo doživljala kot nevarne in se jim bo zato čustveno ali tudi telesno izogibala. Prevara je način, kako se znebiti težkih občutij, to je obrambni mehanizem. Vabljeni v raziskovanje svojega sveta in odnosov. Pomen sedanjosti je skrit v preteklosti.

Deli članek:

Ostali zapisi

Naša MOČ in pozornost

Predstavljajte si, da odprete vrata neprijetnim doživljanjem v vašem telesu, mislih in čustvih, jih samo ZAČUTITE in JIM DOVOLITE. da gredo, SPUSTITE JIH v kolikor jin ne želite več zadrževati v vašem prostoru, v vašem telesu ali v čustvenem doživljanju. Ste pripravljeni prevzeti krmilo dosedanjega avtopilota preteklosti in usmerjati moč v vašo želeno smer?

Hranjenje

Hrana v simboličnem pomenu pomeni čutenja. Pri hranjenju imamo tudi motnje hranjenja. Nekatere osebe so »bašejo« s hrano, da bi otopile občutke bolečine, strahu ali čustvene lakote.

Kontaktiraj me