(Masaža)

Dotik potrebujemo vsi, naj se nam še tako zdi samoumeven.

Masaža oz. dotik vpliva tako blagodejno na fizično kot energijsko telo. Zastoj energije največkrat povzroči psihofizični stres. Gre za harmonijo med telesom, umom in dušo, torej za holističen pristop. Naše fizično telo je sestavljeno iz mišic, organov, kosti, žlez, različnih sistemov, ki delujejo ne glede na naše zavedanje. Naše energijsko telo pa sestavljajo energije, ki je na subtilni ravni zelo povezano s fizičnim telesom, le zavedanje o tem je pri nekaterih bolj pri drugih manj ozaveščeno. V našem telesu se posledično pričnejo odvijati procesi prenove energije in notranje moči, kar se v vsej svoji popolnosti odraža tudi v našem življenju. Negativne misli, občutki strahu, travme se vtisnejo v naš spomin v energijski obliki. Napetost in stres, ki sledita tovrstnim miselnim vzorcem, pa sta zaradi zakrčenosti telesa v prej omenjenih stanjih, glavna vzroka blokade energijskega pretoka.

(Energijska masaža)

Doseganje popolne sprostitve in vzpostavitev ravnovesja telesa, uma in duha.

Pospeševanje delovanja krvnega obtoka (hitrejša regeneracija) in limfnega sistema (hitrejše odplakovanje presnovkov, strupov iz telesa).

Izboljšanje elastičnosti in videz kože.

Zmanjševanje ravni stresnih hormonov (adrenalina, kortizola..) in povečevanje dopamina in seratonina.

Vzpostavitev blagodejnega vpliva na stresne situacije.

Vzpostavitev regulacije delovanja notranjih organov.

Povečanje pretoka kisika in hranil v mišicah.

Izboljšanje gibljivosti sklepov, odprava bolečin in boljša pretočnost.

Energijska masaža se izvaja z energijskimi tehnikami ali v kombinaciji
s švedsko (klasično) masažo in refleksnoconsko tehniko glave ter stopal.

Terapevt se posveti masaži hrbta, rok, glave in nog. Namen masaže je vzpodbuditi pretok življenjske energije po telesu in dolgoročno ohranjanje vitalnosti posameznika. V mirnem prostoru, ob spremljavi meditativne glasbe, se posameznik umiri, sprosti in energijsko izpolni. Masirana oseba je oblečena. V primeru, da gre za kombinacijo klasične in energijske masaže, zaradi uporabe olj, masirana oseba ni oblečena.

Terapija traja 60 minut.

Energijsko masažo je mogoče kombinirati tudi s terapijo karmične diagnostike.

Se počutite "težke" zaradi stresa?

Dotaknite se sebe in sprostite, pokličite za svoj termin.

Prenatalna masaža (metamorfna metoda)

gibanje – preobrazba – metamorfoza

Prenatalna masaža (Robert St. John) je metoda samozdravljenja, metoda notranje transformacije, metoda osebnega razvoja. Deluje na vsa področja človekovega življenja in delovanja.

Vse se giblje, brez gibanja ni življenja. Življenjska sila čaka, da bi nas spravila v stanje večje svobode – preobraža vzorce. Življenje preveva vse in vse presega. Je sila, ki tiči v materiji in kot sila tudi deluje. Ni vezano na čas, prostor ali materijo. Je sila, ki ustvarja in zdravi. Namen in cilj narave je plodnost in razvitje bitja do popolnosti. Življenje je stvarjenje. Sami se ustvarimo in sami se ozdravimo (življenje samo je naš veliki zdravitelj). Iz stvarjenja se rodi gibanje, gibanje je preobrazba, nosilka preobrazbe pa je življenjska sila, ki nenehno deluje v smeri popolnosti. Stopalo je človek v malem, mikrokozmos v makrokozmosu, vse je v enem, eno je v vsem. Ena sama oplojena jajčna celica, vsi deli telesa, so istega izvora. S prenatalno masažo delujemo na celotno telo (holistično).

Življenjska sila, energija se neprestano premešča in išče novo izrazno obliko. Življenje se začne s spočetjem, sledi zorenje zarodka, utrdijo se strukture telesa, razuma, občutkov in vedenja, sledi življenje po rojstvu. Smo zavest, ki se je razvila med življenjem v maternici kot rezultat vseh vplivov od spočetja dalje.

Telesne, čustvene, miselne in duhovne strukture se oblikujejo že v prenatalnem času. Vse težave in ovire so rezultat začetnega vzorca, ki se izraža kot “ujetost v času”. Z ujetostjo je ustvarjena osnova za našo sedanjo resničnost. Le življenjska sila lahko izbriše, spremeni in sprosti v nekem času oblikovane in zapisane lastnosti! S tehniko sprostimo oviran tok!

Z metamorfno metodo sprostimo vse zastale energije, oviran tok življenjske sile, da spet lahko normalno teče!

Lahko delujemo na razvojne faze posameznika, ki so bile v času razvoja zaradi določenih okoliščin motene, lahko vplivamo na napetosti, ki so nastale med razvojem otroka v maternici, pripomoremo k metamorfozi (preobrazbi) določenih vzorcev obnašanja,  pripomoremo k razvijanju njegovih potencialov.

Bistvo metamorfne masaže je, da z nežnimi dotiki točk (stopala, dlani, glava) na refleksni coni hrbtenice na teh delih telesa, spodbujamo življenjsko silo, ki jo vodi prirojena inteligenca posameznika, potem pa ta življenjska sila deluje na strukturo onstran časa in prostora, na energijo, ki je bila ujeta v času in prostoru, tako, da preoblikuje (preobrazi) takrat nastale energijske vzorce in sprosti zastalo energijo (metamorfoza = spremeniti obliko/transformacija = preoblikovanje), da se človek lahko odpre svojemu potencialu.

Ko se sprosti ta časovna struktura, človeka osvobodi preteklih vplivov, sprosti napetosti nastale že pred spočetjem in kasneje v zarodku, osvobodi vzorce, ki mu ne koristijo več, sproži zdravilne procese v telesu in omogoči, da ustvari drugo notranjo naravnanost in gre naprej. Tako življenjska sila sproži proces spreminjanja. Spremembe so povsem naravne. Z metamorfno tehniko delujemo na stopalih, dlaneh in na glavi prav zato, da lahko človek popolnoma integrira in udejani nove vzorce, ki jih sproži življenjska sila.

Cilj metamorfne masaže je, da dovoljujemo življenjski sili doseči preobrazbo v osebi.
Da doseže spremembe primarnih zapisov naših šibkosti in močnih strani, in sicer na telesnem nivoju, razumskem nivoju, čutnem nivoju, vedenjskem nivoju.

UPORABNOST METODE

Za osebnostno rast

Za samozdravljenje
(zavedati se svojega vzorca in pustiti, da se spremenimo od znotraj navzven)

Zlasti uporabna za odnos starš in otrok
(preobrazba celotne družine)

Za nosečnost in porod

KONTRAINDIKACIJE

Metamorfna metoda je za vse, povsod in ob vsakem času, ni ovir, ne glede na starost, ne glede na zdravstveno stanje (razen psihoz).

Duhovna naravnanost terapevta (katalizator!)  je brez osebnega vplivanja na osebo in njegove težave, brez usmerjanja, nima potreb ali pričakovanj, ne zahteva izpolnitve, brez vsiljevanja svoje volje,  nepristranska, deluje  z življenjsko silo: ona naredi vse, s sočutjem.