Čustveno hujšanje za čustveno debelost

Vse oblike nasilja, tako čustvene, psihične ali fizične so v osnovi način nespoštovanja vaših mej. Ljudem, ki dovolite, da vas kontrolirajo, nam gospodujejo ali o nas  poizvedujejo, ali se mi želimo skriti pred zunanjim svetom, so oblike nespoštovanja vašega čustvenega in psihičnega »prostora«. Ker v odnosih do drugih, bodisi v službi, družini ali med prijatelji ne moremo zbežati ali se skriti, pač imamo različna razmerja z njimi, potem ustvarimo nekakšno distanco med njimi. To lahko privede do debelosti, saj nam fizično večje telo daje občutek varnosti.

V vsaki družbi se morate počutiti varne, saj vas vsakršen strah pred zavrnitvijo, nerazumevanjem, posmehom s strani druge osebe, dela čustveno napete. To čustveno napetost potem lahko  kompenziramo s hrano, da bi se potolažili oziroma zbežali pred čustveno bolečino. To seveda v začetku ni velik problem, a ko preide v navado, ki se stopnjuje v program in odvisnost, v način reševanja »problema«, to je čustvenega nelagodja ali čustvene bolečine, privede do prekomerne telesne teže.

Enostavno se morate počutiti varne v katerikoli družbi ali situaciji v vašem življenju. In začnite si priznavati vaša čustva. So resnična, pomembna in morajo biti izražena, brez strahu, na učinkovit način.

Razlogi za debelost so lahko različni:

Čustvene, psihične in fizične zlorabe

Skrivanje pred zunanjim svetom

Zmotna prepričanja, da kdor je »velik«, je bolj pomemben in s tem varen

Kaznovanje samega sebe

Različne oblike upora (ko v družini ali družbi skoraj obsedeno govorijo o zdravem načinu prehranjevanja in telovadbi, se upiramo. Saj imamo s tem nadzor in moč nad svojim življenjem)

Testiranje ljubezni in odrivanje stran partnerja (ali me bo ljubil, zaradi tega kar sem, ne glede na videz, tudi če se zredim ali se počutimo neljubljene, ali ker so za nas prezahtevni čustveno ali v postelji). Ali kot novopečena mama potrebujete malo več »prostora zase«.

Lažna »prevara«, ko so v družini vsi močnejši, in se počutite kot bi prevarali družino, če vi niste debeli in zato ostajate debeli, ali ste celo partnerju bolj všeč »močnejši« in zato ostajate »močnejši«.

Žalost, ko zaradi izgube ali razhoda ljubljene osebe čutite pomankanje nadzora nad situacijo in v prizadevanju, da bi osebo zadržali ob sebi, pridobivate težo.

Debelost kot izgovor, npr. zaradi prepričanja, da me ne bo nihče zaposlil, dokler ne shujšam. Teža je lahko izgovor, da ne delamo in se izognemo situaciji ob iskanju službe in razgovorov. Ali izogibanje zmenku ali razmerju, kot izgovor, da se ne bi soočili s pravim problemom in soočenju s svojimi težavami v odnosih.

Težave iz preteklih življenj (če sem neprivlačna, me ne bo nihče zlorabljal, kot v enem izmed preteklih življenj ali ko moški iz preteklih življenj prinese prepričanje, da debel pomeni biti bogat in vpliven.

Travme, da je zunanji svet nevaren in vse kar želite je umakniti se od vsega in ostati zaprti za 4 stenami in jesti. Čustvena debelost tako lahko nastane bodisi zaradi izgube dela, ločitev…

Vam vaša teža in počutje povzročata stisko?

Pokličite za pogovor in naredite potreben korak k sebi, za sebe.

Pot k sebi

Obstaja veliko terapevtov in učinkovitih metod zdravljenja, vi sami pa si izberete kateri vam najbolj odgovarja, in kateri način vam bo omogočil živeti naprej in premagati čustveno bolečino in s tem debelost. Nihče vam ne more pomagati, niti vam podati časovni okvir, koliko časa bo trajalo, če se niste pripravljeni soočiti in se posvetiti svoji težavi. Gre za globok osebni proces. Potrebna je odločitev in prvi korak. Pot k sebi, za sebe, od začetka procesa s prvim korakom pa vse do cilja, je ključ do uspeha.

Zaradi stresa in negativnih čustev (strah, žalost, zamera, jeza, hrepenenje) pa se telo počuti ogroženo, torej ni varno, in se redimo. Mi ustvarjamo svoja čustva, glede na naša prepričanja. Čustva ne pridejo kar sama.

V »beta« stanju, stanju budnosti, spremembe ne naredimo zlahka. Zato je potrebno sproščeno stanje zavesti ali »alfa« in »theta« stanje. To so vse normalna  in varna stanja. Otroci in tudi mi smo v takem stanju, ko izgubimo občutek za čas ali ko gledamo, delamo stvari, ki nas osrečujejo, pomirjajo, ko smo v zanosu, radostni in uživamo.

Odgovornost

Ko prevzamete odgovornost in se soočite s težavo se boste počutili varnejše, osredotočene, manj plašne, bolj pomirjene, bolj odprte, pozitivne  in pripravljeni prevzeti odgovornost in nadzor nad svojim življenjem. Tudi potreba po pretiranem hranjenju bo manjša in kilogrami bodo izginjali.

3 mesečni program je zasnovan najprej v obliki pogovora. Pogovoriva se o načinu vašega prehranjevanja. Ni nedovoljenih živil in ne diet. Z metodo karmične diagnostike in analizo potreb vašega telesa poiščeva vzroke za prekomerno težo in jih z vodenimi procesi v različnih časovnih razmikih po dogovoru tudi izpeljeva. Terapije in časovni okvir prilagajam individualno v dogovoru s teboj. Program je zasnovan s pogovori, vodenimi procesi ozaveščanja vzrokov in sproščanje le teh, izdelava hrbtenične karte za vse ravni (fizična, mentalna, presnovna, čustvena, duhovna). Poleg individualnega svetovanja so tudi neobvezna skupinska druženja, v obliki pohoda, kjer izmenjamo izkušnje in izražamo svoje uspehe in morebitna vprašanja.

Podpora k hujšanju –  z anticelulitno masažo

Vacuslim 48 je dokaj nova metoda v segmentu nege in preoblikovanja telesa. Je enostavna, predvsem pa zelo učinkovita metoda in zaradi tega zelo iskana in zaželena pri strankah. Učinkovita in uporabna je v vaši trenutni odločitvi, ko želite podpreti preoblikovanje telesa kar tako, kot tudi zelo svetovana podpora ob vključenosti v katerokoli program hujšanja in spremembe življenjskega sloga, saj se metoda odlično kombinira tudi z drugimi postopki nege telesa. Limfna drenaža v postopku pa pripomore k odpiranju in sproščanju limfnih poti, kar omogoči boljše rezultate. Je varna anticelulitna in shujševalna podporna metoda, s katero pospešimo celoten proces hujšanja in izboljšamo videz naše kože. Z kremami z aktivnimi sestavinami in vakuumom dosežemo razbitje maščobe v telesu, kar omogoči, da so rezultati (manjši obseg) vidni že takoj. Poleg manjšega obsega pa se vidi rezultat tudi na boljšem tonusu kože, manjši napihnjenosti in lahkotnejšem počutju.
Vacuum in aktivne učinkovine v kremah in serumu, raztapljajo maščobo z ekstremno hitrostjo, kar omogoča, da stranke opazijo napredek že po prvem tretmaju.

Metoda združuje več učinkov: shujševalni učinek, učvrstitveni učinek, detox učinek in učinek savne.

Tudi po 48 urah bo vakuumska terapija, po opravljenem tretmaju delovala za vas, saj bodo nanešene učinkovine še vedno delovale ter odstranjevale škodljive toksine iz telesa. Tretma VACUSLIM 48 ne povzroča nobenih stranskih učinkov, je zanesljiv in varen. Zaradi hladilnega seruma je tretma primeren tudi za tiste, ki imajo razširjene kapilare in/ali krčne žile.

Za dosego in obdržanje želenih rezultatov se priporoča 6-12 tretmajev, vsak drugi ali tretji dan.

“Sprostitev, lahkotnost, lepota. Znotraj in navzven”

Svoj prvi korak si že naredil ob branju zgornjega prispevka, ki sem ga pripravila zate. V kolikor te zanima program hujšanja, mi pošlji sporočilo ali pokliči, da se dogovoriva za brezplačni uvodni pogovor, kjer boš izvedela vse kar te zanima. 

Za več informacij me kontaktiraj.